La neu acumulada provoca un canvi de recorregut de la 7a Marxa Cap de Rec


Temes relacionats

La mort d'un participant tenyeix de dol la Marxa de Cap de Rec (19/jun/12)

Mig miler de participants prendran la sortida de la 6a edició de la Marxa Cap de Rec (15/jun/12)


  • Comparteix:

Imatge d'una edició anterior de la marxa / Font: Izmet Yahia-Cheik Serra

Imatge d'una edició anterior de la marxa / Font: Izmet Yahia-Cheik Serra

La 7a Marxa Cap de Rec, que organitza el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), se celebra aquest dissabte amb totes les places ocupades i amb canvi de recorregut inclòs per assegurar la seguretat dels participants davant del risc d'allaus. Un total de 570 marxaires recorreran 49,3 quilòmetres en un màxim de 14 hores i amb un desnivell acumulat de 3.400 metres. El CMSC assegura que els camins no tenen cap dificultat tècnica i avisa que caldrà tenir en compte el fort sol previst per tota la jornada.

El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) ha hagut de buscar un itinerari alternatiu a cota més baixa pel perill d'allaus del recorregut habitual. D'aquesta manera, s'ha abandonat la tradicional visita a Les Escaldes i els Estanys de la Pera per una marxa centrada a la vessant sud de la Vall de la Cerdanya, de cara al Cadí. Els 49,4 quilòmetres de camí desfilaran per Viliella i la Farga fins a Pollineres -al peu dels Estanys de la Pera-, i amb baixada per camins controlats passant per Arànser i Lles, per tornar a pujar al refugi de Cap de Rec.

El responsable de l'organització, Toni Fuertes, ha explicat que el canvi d'itinerari s'ha fet per la seguretat de tots, per la gran quantitat de neu que encara hi ha a la zona. En contrast, ha subratllat Fuentes, està prevista una jornada amb molt sol i calor i per aquest motiu alerta que cal anar preparat per evitar insolacions i cremades a la pell.

Toni Fuertes

Farà sol i molta calor i cal que vinguin protegits per evitar les cremades.


La marxa, que té lloc aquest dissabte, és puntuable per a la Copa Catalana de Marxes de Resistència i es disputarà al Pirineu català. En paral·lel, el CMSC organitza un concurs de fotografies entre els participants de la marxa per reviure els millors moments del recorregut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.