Els Mossos resolen denúncies falses de robatoris de mòbils a Sant Cugat


  • Comparteix:

Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han resolt 13 casos de simulacions de delicte comeses entre l'octubre de 2012 i el maig d'enguany a Sant Cugat i Rubí. Els investigadors han constatat que no hi havia hagut els robatoris, sinó que eren pèrdues que no eren cobertes per l'assegurança.

La investigació de les possibles simulacions de delicte va començar arran de la detecció d'un increment inusual de robatoris amb violència i intimidació a les localitats de Rubí i Sant Cugat. En 10 dels casos, l'objecte sostret era un telèfon de darrera generació. Les informacions de les víctimes en relació amb el 'modus operandi' i amb els autors dels fets eren molt vagues, de manera que la tasca investigadora es veia força compromesa.

En la major part dels casos, les víctimes manifestaven tenir contractada l'assegurança associada al telèfon mòbil. En un dels fets, el denunciant va ser detingut, mentre que a la resta la policia ha citat per declarar els denunciants i els ha imputat com a presumptes autors d'un il·lícit penal de simulació de delicte.

En la majoria dels casos, no hi havia un estat de necessitat o de precarietat econòmica de la víctima que la motivés a fer aquesta simulació de delicte, sinó que la intencionalitat de la denúncia era recuperar el telèfon mòbil sense haver d'afrontar la despesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.