L'HGC acull la presentació d'un nou sistema per diagnosticar el vertigen


  • Comparteix:

El curs Optomic de Vídeo Head Impulse Test (vHIT) ha presentat aquest divendres a l'Hospital General de Catalunya (HGC) una nova tècnica per diagnosticar el vertigen. El sistema detecta trastorns de l'equilibri a través de l'exploració de la oïda i s'ha donat a conèixer amb una jornada destinada a metges i professionals del sector sanitari.

Més de 50 otorrinolaringòlegs s'han donat cita aquest divendres a l'HGC per conèixer la tècnica vHIT, una eina que facilita la diagnosi del vertigen a través de l'exploració auditiva. La prova consisteix a analitzar l'equilibri de l'oïda interna mitjançant un sistema còmode per al pacient i que no provoca efectes secundaris. A més, el vHIT permet un seguiment de l'evolució del pacient i defineix alguns aspectes útils per a la decisió terapèutica. El doctor Eusebi Matiñó s'ha encarregat de conduir el curs i ha explicat que la tècnica es basa en els moviments oculars per detectar el vertigen.

Eusebi Matiñó

Permet avaluar la zona de l'equilibri de manera independent i fent petits moviments amb el cap.


El curs ha acollit ponents de l'Estat espanyol, que han compartit informació sobre aquesta tècnica de diagnosi i han fet demostracions sobre la utilització del vHIT.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.