Sant Cugat debat les relacions entre política i comunicació local


  • Comparteix:

El periodista Jofre Llombart ha pronunciat la xerrada inaugural de la jornada

El periodista Jofre Llombart ha pronunciat la xerrada inaugural de la jornada

Trobar l'equilibri entre el dret a la informació i l'interès periodístic i evitar que un mitjà local sigui l'extensió del gabinet de premsa de l'Ajuntament són algunes reflexions de la jornada que l'Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques (ACCIEP) ha ofert aquest dilluns a Sant Cugat. La proposta ha abordat la relació entre els càrrecs electes i les entitats, i el vincle dels mitjans locals públics i privats amb els governs municipals.

L'excap d'Informatius de Ràdio Sant Cugat i actual sotsdirector d''El Món a Rac1', el santcugatenc Jofre Llombart, ha relatat la seva experiència laboral des dels seus inicis a la ràdio municipal de Sant Cugat i ha explicat algunes de les problemàtiques que afronten els periodistes d'àmbit local. Llombart ha lamentat que els mitjans locals puguin arribar a ser menystinguts davant d'altres d'àmbit nacional i també ha advertit del perill que els mitjans locals es converteixin en extensions dels gabinets de comunicació dels ajuntaments.

Jofre Llombart

Jo crec que un mitjà de comunicació local no ha de ser l'extensió del gabinet de premsa de l'ajuntament.


De la seva banda, el president de l'ACCIEP, Agustí Uribe, ha destacat la importància de transmetre un missatge i saber a qui s'adreça. Per aquest motiu Uribe ha subratllat la importància de la comunicació local, que és la més propera al ciutadà.

Agustí Uribe

Les comunicacions locals són les més importants perquè són les més properes al ciutadà.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, al seu torn, ha posat sobre la taula la importància de les xarxes socials per fer més propera i immediata la relació entre els gestors polítics i la ciutadania.

Mercè Conesa

La proximitat i la immediatesa en la resposta s'agraeixen i fa que la percepció del ciutadà sigui més bona respecte qui gestiona la cosa pública.


La sessió també ha comptat amb la presència del regidor de l'Ajuntament de Caldes de Montbui Isidre Pineda, l'expert en xarxes socials Marc Monells i el responsable de projectes del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), Jordi Pacheco, a més d'un ventall de regidors i càrrecs de partits de diferents colors polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.