Mor l'exdirector del CRBMC Josep Maria Xarrié


Temes relacionats

Àngels Solé: 'Xarrié entenia la seva feina com un servei al país i a la cultura' (11/jun/13)


  • Comparteix:

Josep Maria Xarrié va ser director del CRBMC / Font: Ideart-xarrie.com

Josep Maria Xarrié va ser director del CRBMC / Font: Ideart-xarrie.com

L'exdirector del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) Josep Maria Xarrié ha mort la matinada de divendres a dissabte als 70 anys. El restaurador, que va dirigir el centre ubicat a Sant Cugat des de 1981 fins la seva jubilació el 2009, va restaurar obres de Picasso, Dalí, Miró i d'El Greco al llarg de la seva trajectòria professional.

Josep Maria Xarrié i Rovira va pertànyer a una família de restauradors artesans. El recent desaparegut exdirector del CRBMC va rebre influències del seu avi Josep Xarrié Moragas i especialment del seu pare, Domènec Xarrié i Mirambell, al costat de qui es va formar. L'actual directora del Centre de Restauració ha lloat la figura de Xarrié i destacat que l'exdirector entenia la seva feina com un servei al país i la cultura, en declaracions al magazine 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat.

Angels Solé

Xarrié entenia la seva feina com un servei al país i tenia gran passió i vocació per desenvolupar el seu treball.


Va estudiar a ciutats com Madrid, Roma i Suïssa i va exercir com a tècnic excedent dels Museus Municipals d'Art de Barcelona i com a professor de restauració a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB) i als cursos de restauració de pintura mural de Sant Cugat.

També va ser consultor de la Unesco per als països de l'Amèrica del Sud i va dedicar la seva última etapa professional fins a la seva jubilació al CRBMC, del qual va ser director durant 28 anys, des de 1981 fins al 2009 quan es va jubilar. A més, el 1987 va ser nomenat cap del Servei de Restauració.

Va restaurar obres d'artistes com Picasso, Bernat Martorell, Dalí i Miró, i el Crist amb la Creu, d'El Greco.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.