Les bretolades i grafits a les parets costa a la butxaca dels ciutadans 25.000 euros a l'any


  • Comparteix:

Les parets són plenes de pintades que cal pagar per esborrar i netejar.

Les parets són plenes de pintades que cal pagar per esborrar i netejar.

La neteja de pintades i grafits té un cost per a la ciutat de 25.000 euros anuals. L'Ajuntament ha reconegut que la campanya cívica 'Sant Cugat, m'estima' no ha incidit prou a l'hora de respectar el mobiliari urbà. En aquest sentit, el consistori augmentarà la vigilància i no descarta cedir murs i parets perquè els 'grafiters' facin les seves manifestacions artístiques.

Façanes, contenidors i senyals de trànsit són el blanc preferit dels brètols que es dediquen a fer pintades i grafits. Aquestes actuacions suposen per a la nostra butxaca un cost de 25.000 euros l'any que l'Ajuntament podria dedicar a altres necessitats.

Aquesta és l'opinió de la regidora d'Acció Cívica, Marta Subirà, que ha titllat 'd'atac a la ciutat' aquestes agressions estètiques. La regidora ha reconegut que les pintades han estat l'assignatura pendent de la campanya 'Sant Cugat, m'estima' i per aquest motiu l'Ajuntament ampliarà el seu camp d'actuació per evitar aquestes situacions:

Marta Subirà

En aquests casos, els jutjats obliguen als vàndals a netejar les seves pròpies pintades


Subirà també creu que l'educació en el civisme a casa i a l'escola és fonamental per combatre les actituds incíviques. Una altra possibilitat seria la cessió de murs i parets de la ciutat als anomenats 'grafiters' per evitar que estampin les seves creacions a qualsevol punt de Sant Cugat. No obstant, la regidora ha aclarit que la majoria de bretolades no són manifestacions artístiques:

Marta Subirà

Hi ha hagut propostes de murs, però la majoria de grafits que trobem són casos de vandalisme pur i dur


Les conseqüències de les pintades van més enllà del dany estètic. Un grafit en una senyal de trànsit impedeix veure la informació i, per tant, pot ser una causa potencial d'accident. Altres molèsties són les que ocasionen les pintades a les plaques dels carrers, ja que dificulten que els ciutadans puguin trobar la via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.