El Grup Barnils s'oposa a l'ERO a TV3 i Catalunya Ràdio


  • Comparteix:

Assemblea de treballadors de TV3 / Foto: Web de Jo també estimo TV3

Assemblea de treballadors de TV3 / Foto: Web de Jo també estimo TV3

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) manifesta la seva oposició a l'acomiadament col·lectiu de 312 treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que ha anunciat el consell de govern de l'ens. Segons el col·lectiu que porta el nom del periodista santcugatenc, els acomiadaments qüestionen el model públic de mitjans de comunicació creat el 1983 i també la qualitat i la pluralitat de la informació pública.

El GPRB considera que la decisió és precipitada: l'argument de l’estabilitat pressupostària esgrimit per la presidència de la CCMA grinyola pel fet que l’ERO es basa en uns pressupostos prorrogats amb un 0,7% de sostre de dèficit. És a dir, es tracta d'un límit que tot apunta que serà més alt i que, per tant, donarà més marge pressupostari al govern.

Tant ERC -soci del govern- com el PSC, ICV-EUiA i la CUP ja s’han desmarcat dels acomiadaments. El grup professional remarca que la retallada pressupostària a la CCMA té lloc mentre es mantenen els ajuts públics als grans conglomerats de comunicació privats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.