L'Ajuntament i la Diputació renoven el compromís per la prestació de serveis socials


  • Comparteix:

La reunió s'ha fet amb presència de l'alcalde, el regidor Enric Tomàs i Núria Carrera.

La reunió s'ha fet amb presència de l'alcalde, el regidor Enric Tomàs i Núria Carrera.

L'Ajuntament renovarà el conveni que manté amb l'Àrea de Benestar Social de la Diputació per tal de trobar recursos -econòmics i humans- per reforçar la prestació de serveis socials a la ciutat, en especial l'atenció domiciliària. Així s'ha posat de manifest en una primera trobada que amb mantingut l'alcalde, el regidor de Serveis Socials i la diputada Núria Carrera.

La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament mantenen un conveni quadrienal mitjançant el qual l'administració provincial dóna cobertura econòmica i tècnica a l'Ajuntament per la prestació dels serveis socials d'atenció domiciliària.

Aquests convenis es revisen anualment per tal poder incloure noves demandes o ajuts suplementaris als contemplats. Després de la reunió d'avui entre les dues administracions, el regidor de Serveis Socials ha explicat que s'han començat a discutir les prioritats en matèria d'assistència social que es volen impulsar en aquesta legislatura. Enric Tomàs ha posat especial èmfasi en l'atenció domiciliària:

Enric Tomàs

Volem impulsar l'atenció a domicili, les persones amb discapcitat, la gent gran i l'atenció a la gent amb necessitats.


Més de 200 ajuntaments formen part de la Xarxa de Serveis Socials de la Diputació que té com a objectiu millorar l'atenció domiciliària adreçada a les persones amb dependència i amb manca d'autonomia personal perquè puguin rebre a domicili l'atenció social que necessiten. Segons Enric Tomàs, l'assistència als més necessitats serà una de les prioritats d'aquest govern:

Enric Tomàs

Aquest any volem que hi hagi un reflex del suport de la Diputació a latenció a domicili i suport als discapacitats.


Actuar en xarxa ha de permetre a l’administració local sumar esforços i rendibilitzar recursos. El consistori ha de fer ara un llistat permenoritzat de les necessitats i fer-lo arribar a la Diputació. Les previsions és que el conveni es pugui signar a mitjan del mes de mraç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.