L'AMPA del Collserola engega un curs per a mares immigrants per fer-se amb els costums catalans


  • Comparteix:

Les classes es fan a la pròpia escola.

Les classes es fan a la pròpia escola.

L'AMPA del CEIP Collserola ha engegat per segon any un curs per ajudar a mares d'alumnes immigrants a integrar-se a la societat i costums catalans. Una desena de dones assisteixen els dimarts a aquest curs que impulsa el Centre d'Estudis Catalans amb l'objectiu d'ensenyar vocabulari i facilitar l'adaptació a les rutines diàries.

Les alumnes d'aquest curs procedeixen d'Equador, Marroc i el Japó, tot i que també hi ha dones de fora de Catalunya que també s'han mostrat interessades en la iniciativa. Cada dimarts, dues mares de l'AMPA ajuden a les immigrants a desenvolupar-se en tasques de la vida quotidiana com anar al mercat i fer gestions.

A banda de familiaritzar-se amb el funcionament de l'escola, les responsables ensenyen vocabulari de llengua catalana perquè les mares tinguin més eines per comunicar-se. Tot plegat, ho explica la cap d'estudis del centre, Isabel Rodríguez:

Josep Casadellà

Pensem que concentrar la zona educativa és una molt bona solució


El curs consta de sessions molts dinàmiques en que les mares immigrants també aprofiten per mostrar les seves creacions culinàries. Tot i el bon funcionament de les sessions, les organitzadores consideren que el curs no reuneix les suficients condicions perquè vingui més gent. Isabel Rodríguez:

Josep Casadellà

No tenir clar que l'escola bressol, vagi al parvulari. Estem pendents d'altres opcions


El curs d'integració social del CEIP Collserola, que és gratuït, es realitzarà fins el mes de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.