Experts en tecnologia i urbanisme debaten a Sant Cugat el futur de les ciutats


  • Comparteix:

Puigneró durant la seva intervenció

Puigneró durant la seva intervenció

Posar en comú experiències i cercar oportunitats de col·laboració entre empreses i administracions ha estat l'eix de la jornada Urbanisme i Construcció Smart. Es tracta d'una iniciativa de l'Associació Multisectorial d'Empreses (AMEC) que ha reunit companyies i administració a les instal·lacions d'EsadeCreapolis. La cita ha començat amb l'exposició del projecte d'smart city local per part del tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró.

La directora d'AMEC Ascon i AMEC Amelec, Angela Lalatta, ha explicat a Cugat.cat que aquestes jornades serveixen perquè el sector privat conegui opinions i visions de l'administració pública. D'aquesta manera, segons Lalatta, les empreses privades poden oferir millors serveis al sector públic.

Angela Lalatta

Les nostres empreses es mouen en àmbits molt propers a l'administració. Una de les nostres preocupacions és comptar amb l'opinió del sector públic.


El model santcugatenc ha estat el punt de partida de la jornada. El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, ha exposat la feina feta a Sant Cugat i les millores que ha comportat l'aplicació tecnològica als serveis municipals. Puigneró ha destacat el compromís de la ciutat amb el desenvolupament del concepte 'smart', del que considera que ha deixat de ser una oportunitat per ser una necessitat.

Jordi Puigneró

Ja fa anys que vam iniciar el projecte. Convertir-nos en ciutat intel·ligent ja no és una oportunitat, és una necessitat.


La jornada s'ha estructurat en dues fases. La primera on s'han plantejat els punts de vista dels experts, tant del sector públic com el privat, sobre urbanisme, arquitectura i construcció. Després s'ha passat a tractar la col·laboració entre empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.