L'Ajuntament activa la prevenció d'incendis amb la vista posada a les revetlles


Temes relacionats

Mampel: 'Afrontem cada any com si hagués de ser el pitjor en risc d'incendis' (14/mai/13)

Fins al 15 d'octubre es prohibeix fer foc en zones forestals (15/mar/13)


  • Comparteix:

Moment de la presentació, aquest dijous / Font: Localpres

Moment de la presentació, aquest dijous / Font: Localpres

L'Ajuntament activa la campanya de prevenció d'incendis fins al 15 de setembre demanant extremar 'molt' la precaució durant les revetlles. El consistori, que ha destinat 150.000 euros en accions per disminuir el risc de foc, emplaça la ciutadania a ser prudents, sobretot, per Sant Joan, donat que la revetlla de 2012 va concentrar el 75% de la superfície cremada a Collserola.

Des del 15 de juny i fins al 15 de setembre el territori manté activada la campanya de prevenció d'incendis que s'ha presentat aquest dijous. Tots els efectius de Seguretat, els Bombers, Protecció Civil, Creu Roja i el Grup d'Intervenció i Emergències de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) estan preparats per a una campanya que ve d'una primavera plujosa amb el corresponent creixement de vetegació herbàcia i sotabosc. És per això que Ajuntament i els Bombers de Sant Cugat-Rubí estan pendents que aquesta vegetació verda pugui assecar-se amb les setmanes de més calor.

El cap de Bombers, Ramon Viladrich, ha destacat que en el que portem de mes respecte l'any passat els serveis forestals s'han reduït un terç. No obstant això, ha recordat que al 2012 el 75% de la superfície cremada a Collserola va tenir lloc durant la revetlla de Sant Joan.

Ramon Viladrich

No és fer ús de focs a menys de 500 metres quadrats. La gent que viu en aquest perímetre ha de ser conscient que no pot fer ús d'aquests artefactes.


El consistori ha destinat 150.000 euros a les actuacions per prevenir incendis al bosc: manteniment de franges de protecció i la xarxa bàsica de camins; intervencions en vegetacio en parcel·les municipals i rieres; revisió d'hidrants; neteja d'abocaments i campanyes de comunicació.

El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha remarcat la feina dels grups d'autoprotecció i el grau de conscienciació dels santcugatencs que viuen a les zones boscoses.

Joan Puigdomènech

Hi ha veïns que de manera organitzada tenen molta efectivitat en algunes zones del municipi.


Sant Cugat té un 40% de massa forestal. L'any passat es van cremar 2.112 metres quadrats de superfície forestal repartits entre els camins de Can Borrell i Can Camps, Can Trabal, les Planes, la Floresta, al centre, al CAR, a Valldoreix, Sol i Aire, a Mira-sol i Sant Joan.

Preguntat per Cugat,cat, el cap de Bombers ha concretat com es materialitzen a àmbit local les retallades de la Generalitat. Ramon Viladrich ha informat que el cos manté els sis auxiliars d'ofici forestal (AOF) destinats al parc, però que perd els altres sis que operaven al parc d'estiu, que ha tancat. Enguany, el temps de contracte d'aquests auxiliars serà, en principi, de dos mesos, prorrogable en funció de la situació meteorològica. El 2012 aquest personal disposava de contractes de tres i sis mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.