L'ANC penja l'estelada al Monestir durant el Paga-li Joan i un regidor del PP marxa


  • Comparteix:

L'estelada llueix al Monestir per Festa Major

L'estelada llueix al Monestir per Festa Major

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha penjat l'estelada al campanar del Monestir durant el ball del 'Paga-li Joan' com acte reivindicatiu a favor de la independència. El desplegament de la bandera, de 150 metres quadrats, ha motivat la marxa d'un dels dos regidors del PP assistents a l'acte, Bruno de Salvador. L'ANC no descarta repetir actes com aquests en properes edicions de la Festa Major.

El ball del 'Paga-li Joan' ha estat el moment escollit per la branca local de l'ANC per donar-se a conèixer a la ciutadania i reclamar la independència, coincidint amb la celebració aquest dissabte del Concert per la Llibertat.

En declaracions a Cugat.cat, el membre de Sant Cugat per la Independència (SCxI), Bernat Villa, ha explicat que la iniciativa vol ser una manera de donar-se a conèixer a la ciutadania.

Bernat Villa

Aprofitant que ens hem constituït fa poc i que és la Festa Major volíem reivindicar qui som i donar un pas endavant pel nostre país.


Les JERC han cedit la bandera, de 150 metres quadrats, a la branca local de l'ANC cobrint un quart del campanar del Monestir. L'entitat, que ha rebut el permís del rector del mossèn per penjar la bandera, ha retirat l'estelada un cop finalitzat el ball del vano i el ram.

El desplegament de l'estelada, durant la celebració del 'Paga-li Joan', ha motivat la marxa d'un dels dos regidors del PP assistents de l'acte, Bruno de Salvador. En una entrevista a Cugat.cat, De Salvador ha lamentat que l'ANC hagi aprofitat un acte de ciutat per 'fer apologia del separatisme'.

Bruno de Salvador

No em sembla bé que el dia del 'Paga-li Joan és pengi l'estelada. Un dia vindrà un altre a penjar la bandera de l'orgull gai.


Sant Cugat per la Independència no descarta repetir actes d'aquests tipus en properes edicions de la Festa Major.

Cugat.cat ha intentat posar-se en contacte, sense èxit, amb el rector de la parròquia de Sant Pere, Blai Blanquer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.