Música popular i música culta, unides en el primer concert de La Lira i OSSC


  • Comparteix:

El cor La Lira, dirigit per Eloi Jové, en un moment de l'actuació.

El cor La Lira, dirigit per Eloi Jové, en un moment de l'actuació.

La Societat Coral La Lira i l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) s'han unit aquest diumenge en una col·laboració inèdita amb motiu de la Festa Major. Sardanes, havaneres i altres gèneres típicament catalans han ressonat al vestíbul del Teatre-Auditori per a més de 250 persones. El concert també ha comptat amb la col·laboració de la soprano santcugatenca Júlia Farrés.

L'acte s'ha dividit en tres parts. En primer lloc, la Societat Coral La Lira ha pujat a l'escenari per cantar temes com 'El saltiró de la cardina', 'Damunt la sorra daurada' i 'Los pescadors'. Tot seguit, els coristes han cedit el lloc a l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida per Josep Ferré, i ha interpretat les peces de 'L'Aplec', 'La Jota de Falset' i la sardana 'Empúries'. A la tercera i última part del concert, La Lira i l'OSSC han actuat conjuntament, tocant temes com 'Va Pensiero', de l'òpera de Verdi 'Nabucco', i el 'Paga-li Joan'. El director de la Societat Coral La Lira, Eloi Jover, ha destacat a Cugat.cat la importància de combinar música popular i música culta en una mateixa actuació.

Eloi Jover

A la Festa Major hi ha d'haver música popular, però l'hem de lligar amb la música culta. Si algú critica la música clàssica perquè està allunyada de la gent, aquests concerts ho corregeixen.


L'assistència ha superat les expectatives dels organitzadors i part del públic ha hagut d'escoltar les peces a peu dret o bé assegut a les escales de la cafeteria. Segons Jover, l'èxit de la convocatòria fa pensar en una segona edició del concert l'any vinent.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.