Dos estudiants santcugatencs guanyen el premi ARGO pel seu treball d'investigació


  • Comparteix:

Els guardonats durant l'entrega de premis ARGO

Els guardonats durant l'entrega de premis ARGO

Els santcugatencs Miquel Sierra i Roger Macaya han estat guardonats amb el primer premi ARGO, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al millor treball d'investigació de Catalunya en la modalitat del batxillerat tecnològic. El projecte de Sierra i Macaya consistia en desenvolupar unes ulleres per a persones amb problemes de mobilitat a les parpelles.

El treball dels dos alumnes de l'Institut Leonardo da Vinci ha estat escollit entre més de 300 propostes d'arreu de Catalunya. Els estudiants es van documentar sobre les malalties que dificulten un parpelleig correcte, van idear diversos dispositius destinats a pujar o baixar mècanicament les parpelles, i van acabar construint el prototip d'un dels dissenys.

Un dels guanyadors, Miquel Sierra, ha explicat a Cugat.cat com la seva iniciativa podria donar veu a la 'ptosis palpebral', una patologia que impedeix obrir la parpella correctament.

Miquel Sierra

Nosaltres tocàvem dues malalties: la paràlisi facial, força coneguda, i la 'ptosis palpebral', que potser algú coneixerà gràcies al nostre treball.


Sierra i Macayo també van rebre un accèssit, pel mateix projecte, en els Premis de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán.

A més, i juntament amb altres companys, els santcugatencs han guanyat el concurs tecnològic Mobile Learning Award amb el vídeo 'Aprenent amb el mòbil'. L'any que ve es disposen a iniciar els seus estudis universitaris. Sierra vol cursar Nanotecnologia i Macaya començarà Física i Química.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.