L'Ajuntament dubta de la continuïtat de la fira de Festa Major per la complexa gestió


Temes relacionats

Els responsables de l'atracció veuen imprudència en l'accident de dissabte ( 1/jul/13)

Una santcugatenca surt projectada d'una atracció de la fira (30/jun/13)


  • Comparteix:

El consistori es plantejarà la continuïtat de la fira d'atraccions durant la Festa Major per la seva complexa gestió i les dificultats tècniques que comporta, a més dels problemes que genera per decidir cada any la seva ubicació. L'alcaldessa ha assegurat que la seva eliminació simplificaria l'actuació municipal. Tot i així l'equip de govern diu que és un debat obert des de fa temps i no només a conseqüència de l'accident d'aquesta festa. Les primeres conclusions de la inspecció a l'atracció apunten que la dona va caure de la vagoneta, malgrat que les causes de la precipitació les concretarà la investigació judicial oberta.

L'Ajuntament reconeix que la instal·lació de la fira cada any genera dificultats tècniques per garantir la seguretat, decidir la seva ubicació i evitar molèsties als veïns. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que fa anys que el consistori es planteja la seva continuïtat per la complexitat de gestió que suposa i que la seva eliminació simplificaria la tasca municipal, tot i que no s'ha pres una decisió.

Mercè Conesa

Totes les activitats ambulants són de complexa gestió. No hi ha una decisió, però si fos així ens simplificaria molt l'actuació municipal.


Tot i això, l'equip de govern ha assegurat que aquest és un debat obert des de fa temps i no només conseqüència de l'accident de la darrera Festa Major. Aquest debat, però, pren de nou importància després de l'accident produït la matinada de dissabte a diumenge en una de les atraccions de la fira. Dos tècnics municipals i dos enginyers han inspeccionat aquest dilluns la instal·lació 'Super dragón'. L'informe concreta que la dona es va precipitar d'una alçada de dos metres i mig quan la vagoneta ascendia a uns quatre quilòmetres per hora. Amb aquestes conclusions es descarta que la veïna de Sant Cugat sortís projectada de l'atracció, tal com van informar els Mossos inicialment. No obstant això, encara es desconeixen les causes de l'accident, segons l'alcaldessa.

Mercè Conesa

Parlem d'una precipitació. Segons l'informe la velocitat no era tan alta. Les administracions estem obligades a saber les causes i hi estem treballant.


Els propietaris de la fira han apuntat a una imprudència de la usuària, tot i que haurà de ser la investigació judicial qui ho determini. De moment, els informes es remetran al jutjat número 8 de Rubí.

L'equip de govern, que ha lamentat l'accident, ha assegurat que l'atracció comptava amb tots els permisos i certificacions necessàries, tant d'un enginyer contractat pels propietaris com per un altre per part de l'Ajuntament.

La santcugatenca, de 41 anys, continua ingressada a Mútua Terrassa després de patir diverses lesions toràciques i contusions. El seu estat no és greu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.