No fer evident l'abandonament de la llar, consell per evitar robatoris a l'estiu


  • Comparteix:

Els Mossos recorden els principals consells de seguretat a la llar per a les vacances / Font: ACN

Els Mossos recorden els principals consells de seguretat a la llar per a les vacances / Font: ACN

Els Mossos d'Esquadra tornen a engegar la campanya de seguretat d'estiu per minimitzar el nombre de robatoris que pateixen les llars a causa de l'absència dels propietaris durant les vacances. No avisar públicament dels desplaçaments fora del domicili i tenir connectats els aparells de seguretat són alguns dels consells del cos de la policia nacional.

El membre de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra Xavi Medina ha destacat, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons', de Cugat.cat la importància de la prevenció. Per aquest motiu, Medina ha reiterat que cal trucar sempre al 112 en cas de veure alguna cosa sospitosa.

Xavi Medina

Si veuen un individu sospitòs, que no s'ho pensin i truquin al 112.


Un altre dels consells és no avisar de la marxa del domicili de manera pública a les xarxes socials o davant de desconeguts. També s'aconsella comptar sempre amb algú de confiança que pugui passar per casa perquè obri i tanqui les finestres i persianes.

En cas que algun ciutadà torni a casa i sospiti que hi pot haver algú, els Mossos aconsellen trucar al 112 i esperar l'arribada de la policia. En cap cas, s'ha d'entrar sol a casa i s'aconsella no tocar res per no impedir la investigació científica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.