Mor Joan Serra, exdirector de l'Esbart Sant Cugat


Temes relacionats

L'escola de ball de l'Esbart celebra els seus 24 anys buscant la complicitat dels santcugatencs (27/mar/11)


  • Comparteix:

Joan Serra en una actuació anterior / Font: Wikimedia Commons

Joan Serra en una actuació anterior / Font: Wikimedia Commons

El coreògraf i exdirector de l'Esbart Sant Cugat, Joan Serra, ha mort aquest dijous als 66 anys víctima d'un càncer. Serra ha treballat en la recerca de nous camins al llenguatge de la dansa tradicional catalana. Serra va ser el creador de l'Escola de Dansa de l'Esbart i era codirector de la Factoria Mascaró.

Com a coreògraf, Joan Serra ha recuperat i divulgat gran part del patrimoni de la dansa catalana, reivindicant un llenguatge propi i una gestualitat definidora. Ha estat mestre coreògraf de l'Esbart Sant Cugat i actualment codirigia la companyia Factoria Mascaró. La seva tasca ha estat reconeguda i premiada en diverses ocasions: amb el 5è Premi Ramon Llull i el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.

El fundador i ballarí de la Factoria Mascaró i exalumne de l'Esbart, Lluís Fàbregas, ha lamentat la mort de Serra i ha subratllat que el coreògraf va suposar una gran troballa i una altra manera de treballar i una altra visió de la dansa i el moviment.

Lluís Fàbregas

El Joan va arribar a Sant Cugat per portar una nova metodologia a l'Escola de Dansa. Va ser una gran troballa, una altra manera de treballar i una altra visió de la dansa i el moviment.


Serra, fins ara membre del Consell de Cultura Popular del Departament de Cultura, també s'ha dedicat a l'ensenyament, sent professor associat al Departament d'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), com a professor d'Expressió Corporal i Dansa.

El Teatre Pare Casals de Santa Maria de Palautordera ret homenatge aquest dissabte, a les 12 del migdia, al desaparegut Joan Serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.