Comença el Ramadà en període d'estiu per vintè any consecutiu


  • Comparteix:

El Ramadà comença entre avui i demà, en funció del calendari lunar / Font: Comunitat Musulmana

El Ramadà comença entre avui i demà, en funció del calendari lunar / Font: Comunitat Musulmana

La comunitat musulmana de Sant Cugat es prepara per començar entre aquest dimarts i dimecres el seu mes sagrat, el Ramadà. Durant aquest període s'abstindran de menjar i beure durant les hores diürnes, a més de privar-se d'altres activitats com fumar, perfumar-se i mantenir relacions sexuals. És el vintè any consecutiu en què la festa coincideix amb un període de calor, amb el perill de deshidratació i insolació que això comporta.

Des de l'alba fins que es pongui el sol i durant aproximadament 30 dies, els musulmans residents a Sant Cugat s'abstindran de menjar i beure i de cedir a determinats plaers, tot i que en queden exclosos les embarassades o en període de lactància, els ancians, els malalts greus i els nens. Els creients hauran de resar cinc vegades al dia. Als vespres, però, es trencarà el dejú i s'iniciaran unes hores de reunió familiar i ambient festiu.

El portaveu de la comunitat musulmana de Sant Cugat, Marzouk Sliman, ha destacat que hi ha empreses més comprensives que d'altres pel que fa a vacances i horaris dels seus treballadors musulmans. Sliman també ha manifestat que a la resta d'Europa entenen millor la seva festivitat, en comparació amb l'Estat espanyol.

Marzouk Sliman

Moltes empreses els concedeixen les vacances ara o els flexibilitzen els horaris. En canvi n'hi ha d'altres que no entenen què és. A França i a tot Europa, això ja està assumit.


Sliman també ha manifestat que celebrar el Ramadà lluny del seu país d'origen comporta la falta de suport d'una gran comunitat i, en certa manera, un 'aïllament'. El portaveu ha recordat a Cugat.cat que, malgrat la dura abstinència que caracteritza el Ramadà, les comunitats musulmanes són prou flexibles per permetre als musulmans interrompre el dejú si la seva salut perilla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.