El director de l'EMMVA nega que el cost mitjà per alumne arribi als 7.000 euros


Temes relacionats

Ofelia Sala: 'Són uns dies molt intensos i a la vegada meravellosos' ( 9/jul/13)

Les escoles de música organitzen un debat per demanar subvencions ( 3/jul/13)

Martí Marín (Aula de So): 'Cal un cop de timó a l'administració' ( 3/jul/13)


  • Comparteix:

Carles Miró, als estudis de Cugat.cat

Carles Miró, als estudis de Cugat.cat

El cost mitjà per alumne i any de l'Escola de Música i Conservatori Victòria dels Àngels és de 2.900 euros, segons el director del centre, Carles Miró. Ho ha assegurat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM) en resposta al director d'Aula de So, Martí Marín, que assenyalava que aquest concepte arribava als 7.000 euros i reclamava un nou repartiment de les ajudes municipals en aquest àmbit.

En una entrevista a l'espai matinal de Cugat.cat, Marín va reclamar un nou repartiment de les subvencions dedicades a l'educació musical per garantir, segons el responsable d'Aula de So, la supervivència dels centres privats. En aquesta mateixa conversa, la directora de l'Escola Fusió, Gemma Navarra, indicava que la manca d'ajuts públics impedia que el sector privat pogués mantenir una proposta competitiva davant l'oferta pública.

Marín assenyalava que calia repensar aquest sistema de repartiment, ja que 'deixa el sector privat de banda i el públic amb ajuts desmesurats'. Marín situava en 7.000 euros per any aquesta quantitat, fet que el director del centre, Carles Miró ha negat. Segons Miró, la quantitat destinada a un alumne és d'una mitjana de 2.900 euros, segons els costos del 2012.

Carles Miró

La mitjana entre tots els alumnes són 2.900 euros. El cost màxim d'alumnes de grau professional de darrer curs sí que pot arribar als 7.000 euros, però això és el màxim, no la mitjana.


A més, Miró ha explicat que el 53% d'aquesta quantitat, 1.600 euros, provenen de l'aportació municipal, un 27% va a càrrec dels usuaris i la resta, un 20%, surt d'ajuts d'altres administracions.

Tot i això, Miró s'ha mostrat obert a mantenir diàleg amb els centres privats per cercar vies per solucionar aquesta situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.