Creu Roja rebrà 50.000 euros del consistori per fer tasques solidàries


Temes relacionats

Xavier Royo: 'Aquest any doblarem la demanda de roba i calçat de Creu Roja' (17/jun/13)

El servei de repartiment de roba de Creu Roja, més sol·licitat que l'any passat (14/jun/13)

El Banc de Roba detecta un canvi de perfil entre els seus beneficiaris (18/feb/13)

Creu Roja rebrà més de 65.000 euros de l'Ajuntament per a atenció social i seguretat ciutadana ( 7/jun/12)


  • Comparteix:

El president de l'assemblea comarcal de Creu Roja i l'alcaldessa han formalitzat l'acord

El president de l'assemblea comarcal de Creu Roja i l'alcaldessa han formalitzat l'acord

Creu Roja i l'Ajuntament continuaran col·laborant gràcies a la renovació del conveni formalitzat aquest dimecres. L'acord estableix una subvenció de 50.000 euros perquè l'entitat solidària continuï la seva tasca d'atenció a les persones més necessitades. L'aportació ha crescut en 8.500 euros respecte l'any passat per respondre a les creixents demandes socials.

L'Assemblea Comarcal de Creu Roja a Sant Cugat, Rubí i Valldoreix rebrà uns 36.000 euros que es destinaran al finançament de les accions que duu a terme al municipi. A aquesta quantitat cal sumar una aportació extraordinària de 3.000 euros que per proveirà l'entitat de roba i parament per a nadons. Una altra partida extraordinària de 5.500 euros es dedicarà als kits d'alimentació per a les famílies necessitades. Una tercera quantitat, també extraordinària i que s'enfila fins als 5.000 euros, finançarà els tallers d'estudi assistit.

El president de l'assemblea, Lluís Carreras, ha explicat que la seva actuació cada vegada es dirigeix cap al nou perfil de pobresa. És a dir, sectors empobrits arran de la crisi que mai abans no havien patit situacions d'aquesta mena. Segons Carreras, aquest col·lectiu és el més difícil d'ajudar.

Lluís Carreras

Estem detectant moltes famílies que estan entrant en la marginalitat que mai s'havien vist en aquesta situació. Aquestes són les més difícils d'ajudar.


L'acord estableix el compromís de Creu Roja de gestionar el Centre Terapèutic de Malalties Neurològiques, facilitar el transport adaptat, captar i gestionar els voluntaris, participar en plans d'emergència, entre molts d'altres serveis a través del seu cos de voluntaris. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat aquesta aportació desinteressada però també ha posat de relleu altres prestacions professionalitzades que ofereix l'entitat, com el servei de transport adaptat.

Mercè Conesa

Creu Roja ofereix molts serveis més enllà del voluntariat. També presta serveis professionals. Són moltes accions que volem que continuin.


A la ciutat, Creu Roja té uns 2.000 associats i 400 persones que hi col·laboren com a voluntàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.