La Unipau continua aprofundint en el franquisme i la transició


  • Comparteix:

Anterior sessió del curs d'estiu

Anterior sessió del curs d'estiu

El Curs d'Estiu de la Unipau encara la tercera jornada amb noves sessions que analitzaran el franquisme i la transició des de diferents punts de vista. Els historiadors Pere Ysás, Teresa Abelló Güell i Josep Maria Figueras són alguns dels participants d'aquesta jornada, que s'emmarca dins del bloc 'De la pèrdua de democràcia a la seva recuperació', que aquest dissabte es tractarà des del punt de vista de la societat civil.

A dos quarts de deu, el catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Pere Ysás, engegarà la jornada exposant les interioritats del règim encapçalat pel general Franco. Una hora després, serà el torn d'analitzar l'àmbit del treball. Serà a partir de la ponència 'De l'anarcosindicalisme al moviment obrer' que oferirà la professora del departament d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona (UB) i vicedirectora del Centre d'Estudis Històrics Internacionals, Teresa Abelló Güell.

A les dotze, el professor del departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, Jordi Mir, tractarà el paper que van jugar l'associacionisme i els moviments socials durant la dictadura i en la posterior transició.

El membre de la Unipau José María Perceval ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que la voluntat és analitzar l'arribada de la democràcia a l'Estat espanyol com a punt de partida de l'anàlisi de l'actualitat.

José María Perceval

Volem fer propostes de futur partint de la història. Per això comencem refelxionat sobre la Transició i l'aparició de la democràcia a l'Estat.


'De l'Assemblea de Catalunya a l'Assemblea Nacional Catalana' és el títol de la intervenció que protagonitzarà el doctor en Ciències de la Comunicació i professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Antoni Batista, a dos quarts de cinc de la tarda. Una hora més tard, el tema girarà al voltant dels mitjans de comunicació i el seu paper en la construcció de la memòria històrica. Anirà a càrrec del professor d'Història del Periodisme a la UAB, Josep Maria Figueres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.