El govern facilita la feina als consistoris per crear plans de protecció civil


  • Comparteix:

El grup de Protecció Civil local fa 25 anys que vetlla pels santcugatencs

El grup de Protecció Civil local fa 25 anys que vetlla pels santcugatencs

Els ajuntaments disposen des d'aquest dijous amb una nova plantilla multirisc per a l'elaboració dels plans protecció civil municipals relatius als diferents riscos que afecten cada municipi com nevades, inundacions i focs forestals. La nova eina de la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat simplifica la feina dels consistoris perquè no hauran d'elaborar un pla diferent per cada risc com fins ara.

El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha explicat que aquesta nova plantilla permetrà estalviar feina i diners, sobretot, als ajuntaments petits que tenen menys capacitat tècnica i econòmica per complir amb la normativa i amb els plans de protecció civil.

La nova eina és un primer pas en la simplificació dels instruments de planificació en Protecció Civil. Així els ajuntaments podran, amb una única tramitació administrativa i una sola aprovació pel ple, complir amb les obligacions amb relació a l'adaptació de la normativa municipal en Protecció Civil. Aurich ha dit que s'espera que el màxim nombre de municipis utilitzin la plantilla multirisc perquè d'aquesta manera tindran en regla els plans de protecció civil que els pertoca.

Els ajuntaments continuaran tenint l'opció d'elaborar un Pla d'Actuació Municipal (PAM) diferent per a cada risc especial que els afecta, com fins ara, o bé adherir-se a aquesta nova opció i elaborar un únic PAM que englobi tots els riscos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.