El Vallès Occidental compta amb nou centres de culte més que fa tres anys


  • Comparteix:

El Vallès Occidental és una de les comarques amb més centres de culte / Font: Monestirs.cat

El Vallès Occidental és una de les comarques amb més centres de culte / Font: Monestirs.cat

El Vallès Occidental és la quarta comarca amb més centres de culte i un dels territoris catalans amb més espais per a les litúrgies catòliques. Segons el mapa de les religions de la Generalitat, els darrers tres anys s'han creat nou llocs de culte a la comarca, una tendència a l'alça que coincideix amb l'increment d'aquests espais a tot Catalunya.

El Vallès Occidental compta amb 383 espais de culte, nou més que fa tres anys. D'aquests, 254 són centres per a la religió catòlica, 83 pertanyen a les esglésies evangèliques, 15 són espais de culte islàmics i també 15 formen part dels Testimonis de Jehovà. La comarca ha incrementat en 8 els espais per al culte evangèlic i en tres els centres islàmics, i ha perdut un centre dels Testimonis de Jehovà. El Vallès Occidental és un dels territoris amb més diversitat de tradicions religioses, ja que compta amb nou comunitats litúrgiques.

Les dades, proporcionades per la direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat, mostren la presència majoritària de l'Església Catòlica, que disposa d'un 84% dels centres de culte a tot Catalunya. El mapa plasma els centres de culte on es reuneix regularment una comunitat de fidels d'una mateixa religió, tot i que les entitats disposen d'associacions i altres agrupacions no estables que no han estat comptabilitzades en l'estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.