Una jove sahrauí del pis d'SCAPS, exemple de superació en un vídeo


  • Comparteix:

Samira Mohamed porta un any vivint a Sant Cugat / Font: Educacionsinfronteras.org

Samira Mohamed porta un any vivint a Sant Cugat / Font: Educacionsinfronteras.org

Una jove sahrauí resident al pis de Promusa de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) participa en el vídeo promocional de la Campanya Mundial per l'Educació, que començarà el curs vinent de la mà de diverses ONG d'àmbit català i estatal. La Samira Mohamed-Lamin Bechri ha estat seleccionada com a exemple de superació, ja que és invident i vol ser mestre al campaments de refugiats d'Algèria. La campanya se centrarà en el dret a l'educació de les persones amb discapacitat.

La Samira és una adolescent sahrauí invident de 17 anys que, des de fa més d'un, viu al pis d'acollida de Promusa de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). En un principi, va venir amb la intenció de ser tractada pel glaucoma que patia als ulls, però no va ser possible. No obstant això, la jove ha seguit un procés educatiu al pis i a la Fundació ONCE que li ha permès recuperar autonomia i seguretat.

Samira Mohamed

Em van portar a l'ONCE per aprendre a viure sense veure. És aprendre a fer les coses d'una altra manera. Estic molt contenta perquè allò que he après ha valgut molt la pena.


El testimoni de la Samira és un dels que s'han utilitzar per gravar un vídeo que es presentarà en el marc de la Campanya Mundial per l'Educació (CME), que el proper curs treballarà el tema de l'educació inclusiva i el dret de les persones amb discapacitat a una educació de qualitat.

Samira Mohamed, que vol seguir estudiant, es planteja ser mestra als campaments de refugiats d'Algèria i ja havia vingut a Sant Cugat en anys anteriors en el programa 'Vacances en pau'. Samira tornarà al Sàhara Occidental abans de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.