El Sàhara Occidental i Sant Cugat, més a prop amb el programa 'Vacances en pau'


Temes relacionats

Neus Bosch (SCAPS): 'Continuarem amb els nostres projectes d'ajuda al Sàhara' ( 1/ago/12)

Sant Cugat estreny llaços amb el poble sahrauí amb el 'Vacances en pau' (26/jul/12)

L'Ajuntament rep els infants sahrauís i referma el compromís amb el seu poble (20/jul/11)


  • Comparteix:

Per dissetè any consecutiu diversos nens del Sàhara Occidental han arribat a Sant Cugat gràcies al programa 'Vacances en pau' per passar l'estiu. Cinc nens i nenes estaran durant dos mesos amb famílies d'acollida, mentre que vuit s'allotgen al pis de Promusa que Sant Cugat amb el poble Sahrauí (SCAPS) té a Volpelleres.

La presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha assenyalat que entre 150 i 170 nens han passat pel programa 'Vacances en pau' que funciona des de fa 17 anys a la nostra ciutat. Tant SCAPS com el Front Polisari han agraït a les famílies que fan possible l'estada el seu compromís amb la iniciativa, tal com ha resumit Neus Bosch.

Neus Bosch

És molt important aquest projecte perquè vegin una altra realitat i perquè passin unes bones revisions mèdiques, i per la seva formació com a persones.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha sumat als agraïments d'SCAPS a les famílies i ha recordat que Sant Cugat és una ciutat pensada per als nens i nenes i que les polítiques infantils estan per sobre de tot. Conesa ha afegit que el que vol aquesta proposta és traslladar i que traslladin aprenentatges per aconseguir un món millor.

Mercè Conesa

La nostra és una petita contribució. El que volem és traslladar-vos aprenentatges i que ens expliqueu la vostra visió del món. Amb aquests llaços el món serà millor.


Un dels nens sahrauís, Mahfoud Ahmed, ha expressat què significa la seva estada un creixement personal en tots els sentits, i ha donat les gràcies als voluntaris per fer possible aquesta experiència.

Mahfoud Ahmed

Per nosaltres això suposa noves experiències, curar-nos de les malalties, tenir un millor futur al nostre país. Estic molt agraït als voluntaris, que sense la seva feina no estaríem aquí.


L'equip de govern ha assegurat que aquesta iniciativa continuarà en els propers anys. El 2000, l'Ajuntament i la localitat sahrauí de la Daira d'Argub van signar un conveni d'amistat i d'agermanament que es va renovar el 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.