Colomina: 'Les institucions europees estan en mans de personatges dèbils'


Temes relacionats

Figueres: 'No es pot tractar la història amb objectivitat però sí amb honestedat' (20/jul/13)

Navarro: 'El dret a decidir és una demanda democràtica que s'ha d'estendre arreu' (19/jul/13)

Riquer: 'No hi ha voluntat política per al retorn dels papers de Salamanca' (19/jul/13)

La democràcia i la dignitat humana centren el 28è Curs d'Estiu de la Unipau (19/jul/13)


  • Comparteix:

Carme Colomina ha afirmat que la crisi europea ha afectat la democràcia dels països membres

Carme Colomina ha afirmat que la crisi europea ha afectat la democràcia dels països membres

La crisi a Europa s'ha desenvolupat sense un contrapoder ferm a l'hegemonia alemanya. La raó, segons la cap de la secció d'Internacional del diari 'Ara' i investigadora del Centre d'Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona (CIDOB), Carme Colomina, rau en la feblesa dels caps de les seves institucions i la seva política poc intervencionista amb el predomini del pes alemany a Europa. Aquesta ha estat una de les principals reflexions que la periodista ha portat aquest diumenge al Curs d'Estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).



La feblesa dels responsables institucionals europeus ha donat peu a un paper hegemònic d'Alemanya en la conjuntura de crisi política, social i econòmica d'Europa. Segons Carme Colomina, aquest fet ha creat un 'buit de contrapoder' al model alemany que no ha permès l'equilibri dels interessos comuns.

Carme Colomina

Les institucions europees estan en mans de personatges dèbils. Són grans facilitadors del consens polític, però no s'enfronten a ningú.


Unes desigualtats que, a causa dels plans de rescat, han acabat fent més forta l'esquerda entre l'Europa del nord 'creditora' davant l'Europa del sud 'deutora'. El resultat d'això, segons Coromina, ha derivat en una 'jerarquització' entre els països membres, amb uns governs que han deixat gradualment d'apostar pel projecte comú.

De fet, Coromina ha apuntat que la gran afectada per la crisi ha estat la democràcia de les institucions europees, una erosió que han agreujat les polítiques d'austeritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.