Sant Cugat mostra el seu suport als afectats per l'accident de tren a Galícia


  • Comparteix:

La ciutat ha manifestat aquest migdia el seu condol i suport a les víctimes de l'accident de tren ocorregut a Galícia amb un minut de silenci davant de l'Ajuntament. La primera tinent d'alcalde, Cristina Paraira, ha qualificat la iniciativa com 'un petit gra de sorra' en record de les víctimes mortals i una mostra de suport als ferits i als seus familiars. L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha fet arribar una nota de condol al president de la Xunta, Alberto Núñez Feijoo.

El descarrilament d'un tren Alvia que es va produir aquest dimecres a la nit prop de Santiago de Compostel·la té un balanç provisional de 78 morts i 130 ferits. El tren, que cobria la ruta entre Madrid i Ferrol, anava a una velocitat de, com a mínim, 150 quilòmetres per hora - algunes fonts l'eleven a 190 - en un tram limitat a 80 quilòmetres per hora.

La primera tinent d'alcalde, Cristina Paraira, ha manifestat la seva voluntat de sumar-se a la convocatòria impulsada per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Segons Paraira, la iniciativa és un 'petit gra de sorra' com a mostra de condol i suport a les víctimes i els seus familiars.

Crisitina Paraira

És aquest petit gra de sorra que podem fer com a mostra de condol i suport. Lamentem molt que s'hagi produït i intentem estar al costat de les víctimes i familiars.


Mercè Conesa ha traslladat a Feijoo el condol de Sant Cugat per les víctimes de l'accident i ha assegurat que 'en aquests moments de dolor i consternació' la ciutadania se sent gallega.

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha comunicat que declararà tres dies de dol oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.