Els veïns de la Floresta denuncien 'mobbing immobiliari' per part d'alguns arrendataris


  • Comparteix:

Bloc de pisos de l'Avinguda Estació de la Floresta.

Bloc de pisos de l'Avinguda Estació de la Floresta.

L'Associació de Veïns de La Floresta està organitzant la Comissió d'Habitatge de Lloguer, un grup de treball que donarà suport als llogaters que són víctimes de les pressions amb finalitats especulatives per part d'alguns arrendetaris. Aquesta associació pretén defensar els drets dels ciutadans que tenen un contracte de lloguer indefinit i que són objecte de 'mobbing' perquè abandonin els seus habitatges.

Tot i que és una iniciativa que està en fase de gestació, l'Associació de Veïns de La Floresta vol fer-se ressò del 'mobbing urbanístic' que, segons diuen, s'està produint al districte. Segons l'entitat, la revalorització dels terrenys està portant molts propietaris a desatendre les seves obligacions amb l'objectiu d'agilitzar' la sortida dels inquilins i així treure profit de les especulacions immobiliàries.

Oriol Ribera, membre de l'entitat veïnal, ha explicat que els ciutadans que pateixen aquesta situació són persones que viuen des de fa molts anys amb contractes de lloguer de caràcter indefinit:

Oriol Ribera

Els llogaters es volen desempallegar dels inquilins desatenent la casa


La Comissió d'Habitatge de Lloguer neix per posar fi a aquesta situació. El primer pas serà la confecció d'un cens de llogaters per poder copsar el nombre de casos de 'mobbing urbanístic' que es donen a La Floresta.

Oriol Ribera també ha comentat que l'objectiu final d'aquest grup de treball és reclamar ajudes per aquest col·lectiu, com polítiques fiscals que fomentin l'habitatge de lloguer:

Oriol Ribera

Potser els llogaters els interessaria més no vendre si el govern els desgravés per tenir gent llogada


L'entitat ha emplaçat els florestans que viuen de lloguer a dirigir-se al Centre Social i Sanitari de La Floresta per aportar dades per a la confecció d'aquest cens de llogaters.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.