La comarca es troba en situació de risc molt alt d'incendi


  • Comparteix:

Cal extremar les precaucions / Font: ADF Sant Cugat

Cal extremar les precaucions / Font: ADF Sant Cugat

El Vallès Occidental es troba en situació de risc molt alt d'incendi. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla especial d'emergències per incendi forestal (Infocat), així com un avís per risc de calor. És la primera vegada aquest any que s'activa aquest pla.

Es demana extremar les precaucions en zones boscoses o properes al bosc, evitant qualsevol activitat generadora de risc d'incendi forestal. Igualment, cal avisar el telèfon d'emergències 112 si es veu una columna de fum, indicant la posició i d'on surt el fum.

La situació de risc d'incendi és a causa de la presència de vent sec de ponent i a les molt altes temperatures que afecten part del país incloent zones vulnerables com les metropolitanes. Les molt altes temperatures afecten les comarques de Girona i litoral i prelitoral de les comarques de Barcelona, on està previst que hi hagi un augment de les temperatures respecte als darrers dies i respecte al que és habitual en aquesta època.

Per això Protecció Civil ha emès un avís de risc per calor del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Cal que les persones vulnerables com criatures, gent gran i malalts crònics prenguin precaucions bàsiques com reduir l'activitat física, hidratar-se molt, evitar sortir les hores de màxima insolació i, en tot cas, fer-ho tapant-se el cap.

De cara a aquest dilluns, les previsions indiquen que millora la situació tant pel que fa a risc d'incendis com per al risc per calor.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.