L'Assemblea pels Drets Socials informarà sobre els drets sanitaris de la ciutadania


Temes relacionats

Els CAP de Valldoreix i Can Mates, tancats fins al 31 d'agost ( 1/ago/13)

El CAP Sant Cugat és l'únic centre sanitari que obre tot el dia a l'estiu ( 5/jul/13)


  • Comparteix:

Can Mates obirà de nou al setembre

Can Mates obirà de nou al setembre

L'Assemblea pels Drets Socials engega una campanya per recollir i canalitzar les queixes ciutadanes que es puguin generar arran del tancament durant l'agost dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de Valldoreix i Can Mates. La iniciativa té un vessant informatiu ja que també es repartirà en els propers dies un decàleg entre els usuaris del CAP Sant Cugat on s'informa dels drets dels ciutadans en matèria sanitària.

La plataforma denuncia que sota l'argument de la racionalització de costos s'està deteriorant la sanitat pública i es posen en qüestió drets socials. L'assemblea critica que durant l'agost funcioni a la ciutat un CAP, el que comporta el desplaçament de nombrosos veïns de la ciutat i esdevé un sobrecost per l'usuari. A més, segons ha explicat la membre del col·lectiu Àssun Reyes en una entrevista a Cugat.cat, amb el canvi de centre sanitari es vulnera la continuïtat de l'atenció amb el metge habitual.

Àssun Reyes

No es pot fer veure que no passa res per canviar el sistema d'assistència. La població ha de saber que es bo que l'assistència la faci l'equip habitual.


Per això, l'entitat ha engegat una iniciativa que, per una banda, vol informar d'aquesta situació i, de l'altra, actuar com a receptora i canalitzadora del malestar ciutadà que se'n pugui derivar. Entre aquest dimarts i aquest dimecres, membres del col·lectiu repartiran informació a les portes del CAP Sant Cugat, l'únic que segueix obert, i maneres de contactar amb l'assemblea per a qualsevol denúncia, queixa o petició d'informació.

Dretssocialssantcugat@gmail.com és l'adreça electrònica on es poden fer arribar les queixes i demandes. La comunicació també es pot fer via Twitter a @adssantcugat o bé mitjançant Facebook a la pàgina Facebook.com/adssantcugat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.