Les temperatures pujaran progressivament a partir d'avui i fins la setmana que ve


  • Comparteix:

L'augment de la temperatura serà progressiu a partir de dimecres / Font: Servei Meteorològic de Catalunya

L'augment de la temperatura serà progressiu a partir de dimecres / Font: Servei Meteorològic de Catalunya

Les temperatures augmentaran a partir d'aquest dimecres i donaran lloc a un nou episodi de calor, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). És per això que els experts recomanen beure aigua encara que no es tingui set, escollir roba lleugera, ampla i clara i evitar les activitats físiques intenses, entre d'altres consells, per evitar caure en la deshidratació o patir un cop de calor.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per calor per dijous 1 i divendres 2 d'agost del 2013. Segons la institució, la profunda depressió situada a l'oest de les Illes Britàniques afavorirà l'arribada d'una massa d’aire càlid que afectarà la Península Ibèrica.

En aquesta situació, la Generalitat aconsella tancar les persianes de les finestres on toca el sol i obrir les finestres de nit, recórrer a climatització com ventiladors o aire condicionat, refrescar-se sovint i beure aigua de forma regular encara que no es tingui set. També és recomanable defugir el sol directe, utilitzar roba lleugera, ampla i clara i evitar sortir a les hores de més calor i realitzar activitats físiques intenses.

El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha explicat que alguns consells per aquests dies és hidratar-se molt i portar roba lleugera.

Raül Grangé

Hidratar-se, veure força aigua, portar roba lleugera i de cotó, i intentar a algunes hores del dia baixar les persianes. Sobretot evitar l'exercici a les hores de més calor.


Amb relació a l'alimentació, els experts aconsellen evitar menjars molt calents i que aportin moltes calories, com ara salses, fregits i arrebossats, i apostar per aliments rics en aigua com fruites, verdures i hortalisses per tal de recuperar les sals minerals perdudes a través de la suor. A més, es desaconsella el consum de begudes alcohòliques, amb cafeïna o molt ensucrades perquè afavoreixen la deshidratació.

Si es coneix gent malalta o que visqui sola, s'ha de mirar de visitar-los com a mínim un cop al dia i ajudar-los a mantenir-se hidratats. Si prenen medicació, s'ha de revisar amb el metge si aquesta pot influir en la termoregulació. Els ciutadans han d'estar atents a símptomes com la fatiga, el mal de cap, el vertigen i les rampes musculars, ja que poden ser precursors de la deshidratació o el cop de calor, quan la temperatura corporal supera els 40 graus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.