515.000 cotxes podrien sortir de l'Àrea Metropolitana amb l'arribada de l'agost


  • Comparteix:

L'AP7 és una de les vies més utilitzades

L'AP7 és una de les vies més utilitzades

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que l'arribada de l'agost porti a les carreteres catalanes més de mig milió de cotxes procedents de l'àrea metropolitana. L'AP7, amb pas per Sant Cugat, serà la via més transitada pels vehicles que es traslladen a les zones més turístiques. Això fa que des del SCT es mantingui el dispositiu que ja s'ha estat aplicant durant els caps de setmana de juliol.

Arriba l'agost i arriben les vacances per gran part de la població. Un dels primers efectes és la sortida de vehicles de l'Àrea Metropolitana cap als destins triats per a gaudir del temps lliure. L'AP7, amb pas per Sant Cugat, es convertirà en la via més utilitzada pel més de mig milió de vehicles que el SCT preveu que omplin les carreteres en les properes hores i dies.

Aquesta xifra és lleugerament superior als moviments registrats durant els caps de setmana de juliol, ja que en els darrers anys ja no es registren les sortides massives de principis d'agost. Això és, segons el SCT, fruit de la crisi i que cada vegada els períodes de vacances són més esglaonats.

També ha variat la tipologia de desplaçaments ja que, com asseguren, actualment predominen les sortides curtes a les segones residències. Segons el responsable de l'Oficina de del Pla de Seguretat Viària, Rafel Olmos, això fa que sigui necessari extremar la precaució en els trajectes curts, que és on 'es baixa la guàrdia'.

Rafel Olmos

Els conductors es preparen més per fer viatges llargs. En canvi, els desplaçaments curts, a la segona residència, és on es baixa la guàrdia i és aquí on hi han ensurts.


Les destinacions de costa seran les més visitades, de manera que es recomana precaució a les vies que donen accés a les ciutats i pobles de la Costa Daurada i la Costa Brava, com la C-31, la C-32 i la N-340.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.