Detingut un grup acusat de robatoris a establiments de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els agents amb diversos dels objectes recuperats / Font: ACN

Els agents amb diversos dels objectes recuperats / Font: ACN

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal que havia comés més d'un centenar de robatoris en establiments comercials de Sant Cugat i altres ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Gran part dels furts van ser comesos a establiments molt diversos, com botigues de roba, salons recreatius, farmàcies, botigues de telefonia mòbil, benzineres, hotels i productes de nutrició, la majora d'ells amb articles d'alt valor de mercat.

En total, Mossos d'Esquadra els atribueixen 104 fets delictius que haurien tingut lloc a Sant Cugat, Barcelona, Badalona, Lliçà de Vall, Santa Coloma de Gramanet, Esparraguera i Cornellà de Llobregat. A mesura que les investigacions evolucionin, els cossos de seguretat no descarten que augmenti la xifra dels robatoris comessos.

La majoria dels robatoris es duien a terme amb fractura de vidre, encastant un vehicle prèviament sostret, forçant l'aparador amb malls o tallant la persiana del local. Alguns dels robatoris també havien estat comesos amb intimidació i/o violència, amb arma blanca i, fins i tot, armes de foc reals o simulades. Tot i la diversitat de mètodes que utilitzaven, els investigadors atribueixen la totalitat dels furts a un mateix grup delictiu, que residia a un mateix barri de Barcelona on tenen antecedents per fets diversos contra el patrimoni.

Els Mossos, que van detenir nou persones, cinc de les quals estan en presó per manament judicial, van recuperar peces de roba amb etiquetes de les botigues, 18 telèfons mòbils, una arma d'aire comprimit, una pistola de descàrregues elèctriques, bengales, un esprai de defensa, armes blanques, 2.000 euros en monedes i roba i estris que feien servir per dificultar la seva identificació en el moment de cometre els robatoris.

El valor dels objectes sostrets ascendeix a més de 352.000 euros.

Tot i que els Mossos d'Esquadra donen el grup per desmantellat, no es descarten noves detencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.