La comunitat musulmana celebra el final del Ramadà


Temes relacionats

Comença el Ramadà en període d'estiu per vintè any consecutiu ( 9/jul/13)


  • Comparteix:

Musulmans resant durant el Ramadà / Font: Comunitat Musulmana

Musulmans resant durant el Ramadà / Font: Comunitat Musulmana

La comunitat musulmana de Sant Cugat posa punt final aquest dimecres al Ramadà, després de tot un mes de dejú i d'abstinència de fumar, perfumar-se i mantenir relacions sexuals durant les hores diürnes. Des del nou de juliol passat la comunitat musulmana ha seguit la tradició que, des de fa 20 anys, coincideix amb període de calor.

Resar cinc cops al dia, abstenir-se de menjar ni beure des de l'alba fins que es pongui el sol i cedir a determinats plaer són algunes de les directrius que ha seguit la comunitat musulmana durant aquest mes de Ramadà. Seguint el seu calendari lunar, per a ells aquest any és el 1434.

No obstant això, el portaveu de la comunitat musulmana de Sant Cugat, Marzouk Sliman, va recordar a Cugat.cat poc abans d'iniciar el Ramadà d'enguany que malgrat la dura abstinència que caracteritza el Ramadà, les comunitats musulmanes són prou flexibles per permetre als musulmans interrompre el dejú si la seva salut perilla.

La festa final del Ramadà s'anomena 'Eid al-Fitr', on els dolços són els protagonistes i que s'allarga durant tres dies. Tothom estrena robes noves com a símbol de puresa i també es dóna regals als nens.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.