Torna la pluja d'estels més emblemàtica de l'agost


  • Comparteix:

La pluja d'estels torna a ser un dels espectacles de l'agost / Font: Wikipedia

La pluja d'estels torna a ser un dels espectacles de l'agost / Font: Wikipedia

Les Llàgrimes de Sant Llorenç i Perseides arriben un altre agost per omplir el cel d'espectacle. Per gaudir d'aquesta tradicional pluja d'estels estiuenca, que tindrà el seu màxim la nit de dilluns i dimarts, la sotspresidenta de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat, Carme Mas, recomana anar a llocs sense gaire llum. Racons de Collserola, Rasos de Peguera i el Pla de la Calma són alguns dels indrets recomanats per a la seva visualització.

Tot i que es tracta d'un fenomen visible durant tot l'agost, els dies que millor es pot apreciar la pluja d'estels són el 12 i 13. Les hores indicades per poder gaudir-ne al màxim són les dues i les tres de la matinada, com ha explicat a Cugat.cat la sotspresidenta de l'Associació Astronòmica Valldoreix-Sant Cugat, Carme Mas.

Carme Mas

Es veuran a partir d'un i tres quarts d'onze, encara que les dues i tres de la matinada és quan millor es veurà. S'ha de comptar que amb lluna plena no es veurà gaire bé aquest any.


Mas també recomana anar a llocs on no hi hagi molta llum, ja que també provoca perdre visibilitat nocturna. Portar una manta i seure d'esquenes a la lluna són altres recomanacions que fa.

Alguns racons de Collserola, Rasos de Peguera, a Berga, i el Pla de la Calma, al Montseny, són alguns dels llocs que recomana la sotspresidenta per veure la pluja d'estels. Mas no recomana cap de lloc de la ciutat a causa de la contaminació lumínica.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.