Alguns serveis seran de pagament a Parcs Naturals com el de Collserola


  • Comparteix:

Imatge del Parc Natural de Collserola / Font: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Imatge del Parc Natural de Collserola / Font: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Els usuaris dels Parcs Naturals de Catalunya, entre els que es preveu que s'inclogui el Parc Natural de Collserola, hauran de pagar determinats serveis perquè la Generalitat pugui tenir ingressos 'addicionals'. Així ho ha avançat el conseller d'Agricultura i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), on ha assegurat que aquesta possible entrada de diners revertirà directament sobre els mateixos parcs.

Pelegrí ha subratllat que l'executiu català no pot afrontar el manteniment dels parcs i per això estan valorant una fórmula alternativa per garantir el manteniment d'aquests espais. El departament d'Agricultura i Medi Ambient estudia en quins serveis es podria aplicar aquest pagament i com hauria de fer-se, tot i ja que ha avançat que alguns dels possibles ingressos vindrien de serveis com els aparcaments o altres usos que suposin un 'plus' de personal o de feina.

El conseller ha reconegut que cal un 'canvi de mentalitat' del ciutadà, del Govern i dels propis parcs, ja que 'una cosa que és de tots' s'ha de conservar també entre tots. Pelegrí parla de 'corresponsabilitat ciutadana'.

La Generalitat ha assegurat, però, que no a tots els parcs es farà pagar pel mateix, sinó que serà 'molt variable'. Encara no hi ha termini per iniciar aquesta mesura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.