Recomanacions al volant: l'ús del cinturó i no beure alcohol


  • Comparteix:

Retencions de vechicles, una imatge usual de la festivitat del 15 d'agost a les carreteres

Retencions de vechicles, una imatge usual de la festivitat del 15 d'agost a les carreteres

Tot i que no es preveu una sortida massiva de vehicles de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a la qual pertany Sant Cugat, durant la festivitat del 15 d'agost i el posterior cap de setmana, el Servei Català de Trànsit (SCT) recorda algunes mesures i recomanacions a la carretera. Vigilar en els trajectes curts i en vies conegudes, que són les més perilloses pels usuaris, són alguns dels consells. També recorden l'ús obligatori del cinturó de seguretat i abstenir-se de veure alcohol si es condueix.

A causa de la festivitat del 15 d'agost, el SCT demana extremar la precaució per vies secundàries, en trajectes curts i per vies conegudes. L'elevat nombre de desplaçaments al que estaran sotmeses les carreteres catalanes es tradueix en més seguretat i més precaució als usuaris. També apunta que no es preveu una sortida densa de vehicles de l'Àrea Metropolitana de Barcelona durant la festivitat.

Altres recomanacions són l'ús obligatori del cinturó de seguretat i, en el cas que viatgin infants, protegir-los amb un dispositiu de retenció infantil homologat. En el cas de conduir una motocicleta, cal cordar-se bé el casc i recordar l'inestabilitat respecte a d'altres vehicles.

El SCT també recorda la importància del conductor alternatiu en cas que el conductor principal no estigui en condicions degut al consum d'alcohol o estupefaents.

Les mesures adoptades pel SCT i Mossos d'Esquadra per combatre la sinistralitat a les carreteres continuarà aquest dies de festa, on seguiran els controls de drogo/alcoholèmia i d'altres com el de velocitat excessiva i els sensibilitzadors per als motoristes, activat degut al gran nombre de mortalitat d'aquests conductors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.