La Farga i Viaró s'oposen a l'anunci del conseller de retirar els concerts a les escoles que segreguin els alumnes per sexes


  • Comparteix:

Les escoles La Farga i Viaró diuen que segreguen per raó de sexe.

Les escoles La Farga i Viaró diuen que segreguen per raó de sexe.

Les escoles santcugatenques La Farga i Viaró han mostrat el seu total desacord amb l'anunci del conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, de retirar la subvenció a les escoles que segreguin els alumnes per raó de sexe. Tot i que el consell consultiu jurídic de la Generalitat encara ha de donar el vistiplau al decret que recull aquesta mesura, fonts de La Farga i Viaró ja han anunciat que, cas que prosperi, el recorreran davant els Tribunals.

Tot i que Ensenyament encara no ha comunicat oficialment la mesura als centres afectats, el conseller Josep Bargalló ja ha presentat el decret d'admissió d'alumnes que estableix la retirada dels concerts educatius als col·legis que segreguen l'alumnat en funció del sexe.

La norma regula les conductes que han de seguir els centres educatius en el procés d'admissió d'alumnes. D'aquesta manera, centres com La Farga o Viaró, on no existeix la coeducació, haurien de triar entre fer mixtes les seves aules o ser totalment privats. Des d'aquests dos centres educatius, però, dubten que el decret tiri endavant. El sotsdirector de Viaró, Luis Bordonaba, assegura que l'educació per sexes dóna resposta a les diferents necessitats d'educació de nois i noies i assegura que, si el decret prospera, el recorreran amb la llei a la mà.

Luis Bordonaba

No hi ha cap discriminació: nois i noies presenten necessitats diferents que cal atendre, i és el que fem.


També des de La Farga la resposta és contundent. El seu director, Miquel Riera, assegura que l'anunci del conseller d'ensenyament no és cap sorpresa i afegeix que, si vol aplicar el decret, primer haurà de provar que, efectivament, hi ha discriminació. Riera argumenta que la Constitució reconeix el dret a la lliure elecció de centres educatius per part dels pares.

Miquel Riera

No hi ha cap país desenvolupat que vegi això com una discriminació.


Des de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Escoles Lliures, FAPEL, a la qual pertanyen tant La Farga com Viaró, el seu director, Antoni Arasanz assegura que el conseller Bargalló no coneix les lleis. Arasanz esmenta sentències del Tribunal Constitucional que reconeixen l'educació diferenciada com un dret.

Antoni Arasanz

El conseller confon la discriminació per motius sexuals amb una educació diferenciada.


L'escola La Vall, situada a Bellaterra, és un altre centre educatiu que es veuria afectat pel decret ja que només hi admet noies. A Catalunya, hi ha 25 centres d'aquestes característiques amb un total de 18.000 alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.