La bassa situdada a la cantera Berta omplerta per fer front als incendis


  • Comparteix:

Membres d'ADF treballant en l'extinció d'un incendi / Font: ADF Sant Cugat

Membres d'ADF treballant en l'extinció d'un incendi / Font: ADF Sant Cugat

La bassa situada a la cantera Berta s'ha omplert aquest dimecres per ADF Sant Cugat i Bombers de Rubí-Sant Cugat perquè els helicòpters d'extinció puguin agafar aigua per fer front als incendis. La bassa, situada al terme de Sant Cugat, està molt ben ubicada ja que es troba al Parc de Collserola i està a bon nivell per facilitar la feina als helicòpters, segons ha informat el cap operatiu d'ADF Sant Cugat, Ignasi Ferreira.

Amb l'ompliment de la bassa situada a la cantera Berta, al Parc Natural de Collserola, els helicòpters bombarders de Bombers de la Generalitat tindran la possibilitat d'agafar aigua per fer front als possibles focs que s'iniciïn a les rodalies de a Sant Cugat. Segons ha informat el cap operatiu d'ADF Sant Cugat, Ignasi Ferreira, aquesta bassa té una capacitat idònia per tal que els helicòpters puguin fer càrregues.

El nivell de l'aigua de la bassa és controlat pels guardes del parc, membres d'ADF i personal de Bombers. Tal com ha destacat Ferreira, quan els helicòpters agafen aigua i el nivell baixa, els vehicles de Bombers aprovisionen novament la bassa per omplir-la al nivell adequat.

Ignasi Ferreria

Es va fent un seguiment d'aquesta bassa. Si ha hagut helicòpters que han agafat aigua es fa un control i es comproba que el nivell sigui l'adequat. Si baixa, s'aprovisiona amb vehicles de Bombers.


Els helicòpters que actuen en cas d'incendi tenen una capacitat entre 1.000 i 1.500 litres d'aigua, segons ha informat Bombers Rubí-Sant Cugat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.