Targeta d'autobús gratuïta o bonificada per a alguns ciutadans


  • Comparteix:

Autobús de la flota del transport urbà de la ciutat / Font: Fotobus.es

Autobús de la flota del transport urbà de la ciutat / Font: Fotobus.es

Els jubilats, pensionistes, estudiants, persones amb certificat de discapacitat, usuaris de Serveis Socials i persones a l'atur poden disposar del servei d'autobús de manera gratuïta o bonificada, en funció del requisits que es demanin i es compleixin en funció de la categoria. A banda de requisits concrets per a cada una de les categories, cal que les persones estiguin empadronades a la ciutat i cada grup necessitarà expedir un document per a la validació del servei o la renovació d'aquest.

La targeta que s'ofereix serveix per a utilitzar el transport urbà, en bus, de forma gratuïta o bonificada, segons els diferents grups de persones que la demanin. Un dels requisits imprescindibles és estar empadronat a Sant Cugat. Existeixen quatre modalitats de targeta bus:

· T-gran: majors de 65 anys
· T-sènior: de 30 a 64 anys
· T-jove: de 13 a 29 anys
· T-infant: de tres a 12 anys

La targeta la podran sol·licitar les persones empadronades al municipi i que puguin acreditar que són jubilats, pensionistes, estudiants (servei bonificat), persones amb certificat de discapacitat (superior al 33%), usuaris de Serveis Socials i persones en situació d 'atur .

Per poder demanar la targeta de servei gratuït o bonificat de bus cal presentar degudament omplerta la 'Sol·licitud Targeta Bus', portar el DNI o NIE i pagar una taxa d'uns tres euros, excepte els estudiants. A més, cada grup ha d'expedir una sèrie de documents per poder tramitar el servei:

· Jubilats: fotocòpia document acreditatiu si és menor de 65 anys
· Pensionista: fotocòpia document acreditatiu
· Discapacitat: fotocòpia Certificat de discapacitat CAD o Targeta acreditativa de discapacitat
· Serveis socials: informe dels Serveis Socials
· Estudiants: fotocòpia de la matrícula del curs vigent (en cas de ser família nombrosa o monoparental, fotocòpia acreditativa perquè s'aplicarà un 10% de descompte sobre el preu de la tarifa)
· Aturats: inscripció renovada de l'OTG, informe vida laboral i certificat de no percepció d'ingressos

La caducitat de les targetes és de dos anys, encara que hi ha algunes excepcions:

· Pensionistes menors de 65 anys: 12 mesos
· Aturats: sis mesos
· Estudiants: de l'u de setembre al 30 de juny del curs escolar vigent
· Usuaris Serveis Socials: de l'u de setembre al 30 de juny del curs escolar vigent

El grup que no comptarà amb la gratuïtat del servei, sinó amb la seva bonificació és el dels joves entre 13 i 18 anys. El total que han de pagar per tenir la targeta vigent durant tot el curs escolar és d'uns 209,25 euros. Per a famílies nombroses o monoparentals se'ls aplicarà un descompte d'un 10%, i hauran de pagar un total de 188,32 euros. La tarifa redueix el preu de la targeta cada mes que passa, ja que és un mes menys que no s'haurà utilitzat. D'aquesta manera, si se sol·licités la targeta el mes de juny, el preu seria de 20,93 euros. Aquest grup podrà viatjar en totes les línies de bus i podran utilitzar la targeta tot els dies de la setmana.

Per a més informació, contactar amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), situada a la plaça de la Vila, o trucar al telèfon 93 565 70 00.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.