Un sopar alertarà dels perills de l'explotació petrolífera a l'Equador


  • Comparteix:

Cartell de la cita / Font: Facebook dels organitzadors

Cartell de la cita / Font: Facebook dels organitzadors

Sant Cugat acollirà un sopar solidari per alertar sobre la situació del Parc Nacional de Yasunní ITT, a l'Equador, amenaçada per un projecte d'extracció petrolífera. La plataforma Red SOS Amazonas, que compta amb diversos membres santcugatencs, és la promotora d'aquesta cita que tindrà lloc el 18 d'octubre.

Yasunní ITT és una àrea de la selva amazònica que pertany a l'Equador i fa frontera amb el Perú. És una zona declarada Parc Nacional i, per tant, està protegida. Aquesta protecció podria quedar en res si tiren endavants els plans del govern equatorià d'obrir aquest territori a l'explotació petroliera.

Aquesta és la situació que es vol donar a conèixer i denunciar en la cita convocada pel 18 del mes vinent. Un dels membres de la plataforma en defensa de l'espai Dimitri Cevallos ha explicat a Cugat.cat que es tracta d'una important reserva natural on viuen tribus indígenes que veurien perillar el seu futur si prospera el projecte. Cevallos ha assenyalat que la intenció del col·lectiu és 'defensar la vida' en aquest territori.

Dimitri Cevallos

Molta població equatoriana és contrària al projecte. Hem fet una crida a la comunitat internacional perquè ens ajudi. Volem preservar la vida en aquesta zona.


Els interessats a assistir a la convocatòria poden reservar plaça enviant un correu electrònic a l'adreça redsosamazonas@gmail.com. Els tiquets per assistir al sopar, que comptarà amb una exposició sobre la qüestió i un debat posterior, tenen un preu de 16 euros. La cita és el 18 d'octubre a partir de dos quarts de deu de la nit al Restaurant Àngela, ubicat al carrer de Sant Jordi, número 18.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.