Nou curs: horari flexible a les bressol i consolidació de la jornada intensiva


  • Comparteix:

La regidora, en imatge d'arxiu

La regidora, en imatge d'arxiu

La flexibilització horària en algunes escoles bressol, la consolidació de la jornada intensiva als instituts i noves disciplines als centres no obligatoris són els principals aspectes que la regidoria d'Educació destaca del nou curs escolar. La regidora de l'àmbit, Esther Salat, s'ha mostrat satisfeta que l'oferta educativa local respongui a la demanda, sobretot, en l'apartat de beques menjador.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha fet una valoració positiva de l'arrencada del nou curs escolar, destacant que s'ha 'donat resposta a la demanda' i que moltes famílies que matriculaven els seus fills a Barcelona han optat per per-ho ara a Sant Cugat. D'altra banda, Salat ha anunciat la flexibilització horària a les escoles bressol El Niu i Les Planes i la consolidació de la jornada intensiva als instituts, en el segon any d'aquest model.

Un altre aspecte destacable és l'ampliació a quatre línies del primer d'ESO a l'institut Arnau Cadell, que contrasta amb la baixada de demanda que s'ha registrat a les escoles bressol municipals.

Amb relació als centres educatius no obligatoris, l'Escola Municipal de Música introdueix música tradicional catalana i moderna, mentre que l'Escola d'Art incorpora dos nous cicles formatius i la consolidació del cicles de qualificació inicial.

Mirant el conjunt de l'oferta educativa que s'imparteix a la ciutat, Salat també ha subratllat que la formació professional arribi per primera vegada a les Escoles Universitàries Gimbernat i l'oferta de batxillerat i cicles formatius del nou Campus Esart.

En l'apartat de beques menjador, la regidora s'ha congratulat que cap alumne de Sant Cugat que ha demanat aquesta prestació s'ha quedat sense ella.

Esther Salat

L'Ajuntament porta uns anys ampliant les beques menjador i busca donar resposta a les famílies amb més vulnerabilitat.


Sobre el transport escolar, que gestiona el Consell Comarcal, Salat ha dit que deixa d'arribar a l'escola Catalunya, ja que la majoria d'usuaris ha optat per la línia de bus que passa per la zona. Una pràctica que s'ha estès a La Floresta i el Leonardo, sobretot diu Salat, després que el preu anual del transport hagi arribat als 270 euros anuals.

D'altra banda, Salat ha recordat a les famílies que de cara a l'any vinent canviaran les zones d'adscripció escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.