Prop de 20.000 alumnes iniciaran el curs escolar a Sant Cugat


  • Comparteix:

19.296 alumnes ompliran les aules de la ciutat, un centenar més que l'any anterior, durant el curs 2013-2014 que està a punt de començar. L'escola pública continua assumint gran part de la demanda amb un 44% dels alumnes, seguida de la concertada (36%) i la privada (20%). Aquest dimarts s'ha presentat el curs oficialment a la delegació dels serveis territorials d'Ensenyament, que ha fixat l'objectiu en la potenciació de la Formació Professional (FP) i la millora dels centres.

A la nostra ciutat, per franges, 4.961 alumnes començaran el recorregut acadèmic en educació infantil, 7.718 ho faran a primària, 4.589 a secundària, 2.028 a ensenyament secundari post-obligatori i els batxillerats i els cicles formatius comptaran amb 1.161 i 867 estudiants, respectivament.

A tot el Vallès Occidental iniciaran el curs 151.700 alumnes, entre escola pública i concertada, el que suposa un increment del 0'64% respecte l'any anterior. La franja de primària continua com la més sol·licitada amb 42.400 estudiants al sector públic i 20.130 al concertat.

Fomentar la FP i establir sinergies amb el món laboral és una de les prioritats que es fixen de cara el nou any, tal com ha afirmat el responsable de serveis territorials d'Ensenyament, Lluís Baulenas, en la presentació del curs.

Lluís Baulenas

El treball va canviant i, per tant, ens hem d'adaptar. La resposta ha de ser la formació contínua i l'FP dóna aquesta resposta.


La millora dels centres i l'intercanvi d'experiències entre equipaments i també dins del centre és l'altre eix a potenciar. Segons l'inspector en cap de la zona, Josep Plancheria, cal posar en valor la tasca dels mestres i compartir aquelles estratègies que obtenen bons resultats. Com ha dit Plancheria, facilitar la tasca dels docents és 'indispensable' per garantir la qualitat de l'ensenyament.

Josep Plancheria

Els docents han de veure que allò que fan té un impacte en els resultats educatius. No tindrem centres de qualitat si els docents no estan satisfets.


Segons Baulenas, hi ha un increment de docents a les aules de la comarca. Enguany 181 professionals més que l'any passat desenvoluparan la seva tasca als centres del Vallès Occidental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.