Sant Cugat ja compta amb una aplicació mòbil per consultar l'horari dels autobusos


  • Comparteix:

Imatge de la nova aplicació mòbil per consultar els horaris dels autobusos de la ciutat

Imatge de la nova aplicació mòbil per consultar els horaris dels autobusos de la ciutat

Sant Cugat ja té una nova aplicació per a mòbils per consultar a temps real els horaris de pas dels autobusos locals. Aquest nou servei, Stqbus, funciona a través de la geolocalització del mòbil de l'usuari i les posicions GPS dels autobusos per estimar el temps real de pas. L'aplicació és gratuïta i ja està disponible per a telèfons amb sistema operatiu Android i estarà operativa a l'Apple Store a finals de mes.

L'aplicació ha tingut un cost de 5.000 euros i ha estat desenvolupada per Nexusgeogràfics, amb la col·laboració de l'Ajuntament i Moventia. Stqbus compta amb quatre apartats, entre els quals es pot filtrar la informació a través de les línies, les parades, la proximitat de l'usuari amb les parades i consultar el mapa de la xarxa d'autobús a través de Google Maps.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que aquesta aplicació és part del desenvolupament de Sant Cugat com a ciutat intel·ligent, i ha expressat que Stqbus pot fer augmentar el nombre d'usuaris de la xarxa d'autobús.

Mercè Conesa

Creiem que una aplicació d'aquestes característiques pot fer que s'incrementi el nombre de passatgers, per una millor planificació i perquè permet enllaçar diferents tipus de transport.


El conseller delegat del grup Moventia, Josep Maria Martí, ha afirmat que la nova aplicació és un element molt potent d'informació al ciutadà que arriba a totes les llars i parades del municipi.

Josep Maria Martí

Aquest és un pas que multiplica de manera exponencial la capacitat de l'usuari a la informació del servei. És un pas molt més endavant del que sembla.


Amb l'aparició d'aquest nou servei per a telèfons mòbils, l'Ajuntament no ampliarà el nombre de panells informatius a les parades d'autobús que actualment estan repartits per algunes de les estacions del centre i als districtes. El 2012 va haver-hi 1.055.000 passatgers de la xarxa d'autobús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.