La Festa Major reforça el caràcter de poble de Valldoreix


Temes relacionats

Els Gausacs assoleixen a Valldoreix la primera clàssica de 8 (15/set/13)

Associacions i grups valldoreixencs es donen a conèixer per la Festa Major (14/set/13)

Els elogis al territori per part del pregoner obren la Festa Major de Valldoreix (13/set/13)

La mostra de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix uneix l'art local (13/set/13)


  • Comparteix:

Els valldoreixencs s'han aplegat al voltant de la taula amb l'arrossada popular

Els valldoreixencs s'han aplegat al voltant de la taula amb l'arrossada popular

Valldoreix ha enfortit els seus vincles amb una Festa Major 'molt participativa' i que 'ha mantingut la qualitat malgrat les limitacions en el pressupost', segons l'EMD. L'equador de la celebració ha arribat aquest cap de setmana amb activitats infantils, la cursa popular, el 25è aniversari dels Geganters de Valldoreix i una actuació històrica dels Castellers de Sant Cugat.



Valldoreix ha fet evident el seu caràcter de poble amb una Festa Major àmplia i plena d'activitats per a tots els gustos. La celebració ha engegat el seu equador aquest divendres amb el pregó, a càrrec de l'expresident de l'associació Valldoreix Espais Naturals (VEN), Fèlix Mestres, que ha posat èmfasi en el valor mediambiental i natural del territori.

Les fires han tingut un pes important durant tot el dissabte. Des de primera hora del matí, els artesans i els col·leccionistes han exposat els seus productes al costat del mercadet. De la seva banda, les entitats locals han mostrat la seva tasca amb fotografies i activitats explicatives per atraure més membres. Els més petits s'han fet seva la tarda de dissabte amb tallers de pintura, esports i jocs que han reunit famílies senceres al voltant de les activitats, tal com han subratllat alguns dels valldoreixencs.

Valldoreixencs

He anat amb els Geganters, els Castellers i a l'arrossada. / M'agraden els gegants i els jocs infantils. / Vinc a fer una paella i a menjar-la.


La gastronomia també ha tingut un paper important al llarg de tota la celebració. La tradicional sardinada ha protagonitzat el vespre de dissabte, juntament amb les actuacions musicals de la Festa Jove. Diumenge ha estat el torn de l'arrossada popular, que ha aplegat més d'un centenar de persones al voltant de la taula per degustar els plats més creatius. El president de l'EMD, Josep Puig, ha destacat la qualitat de les propostes en una edició de la festa amb un pressupost limitat.

Josep Puig

Hi ha hagut molta participació i la gent ha gaudit molt. Tenim una despesa molt controlada, però la qualitat dels espectacles no ha minvat.


Tot i que el pes important de la celebració ha estat aquest cap de setmana, la festa continua aquesta setmana. Dissabte tindrà lloc una visita comentada al Castell de Canals, un concert, un sopar degustació i la 2a Oktober Fest. La celebració posarà punt final dilluns amb el recital líric 'Mozartmusicant' a l'Adolf taller d'art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.