Les cigarretes electròniques poden ser nocives per a la salut


  • Comparteix:

La ciutat compta amb quatre establiments de venda de cigarretes electròniques

La ciutat compta amb quatre establiments de venda de cigarretes electròniques

No hi ha estudis que demostrin que la cigarreta electrònica ajudi a deixar de fumar i és probable que la gent torni a fer-ho, segons l'Agència Salut Pública. Actualment Sant Cugat té quatre establiments de venda d'aquests productes i els clients consultats per Cugat.cat afirmen que és un pas previ per deixar de fumar.

El responsable de tabaquisme de l'Agència de Salut Pública,Esteve Saltó, la psicòloga de Panta Rei, Gisela Llobet, i el cap de pneumònia de l'Hospital General de Catalunya (HGC), Pablo Rubestein subratllen que encara no existeixen estudis sobre les cigarretes electròniques. En un debat al magazín 'Sant Cugat a fons - Matins en xarxa', els experts consideren que aquest producte pot resultar nociu per a la salut.

Des de l'Agència de Salut Pública, Saltó considera que aquest producte pot resultar atractiu per als joves i crear nous fumadors. Per la seva part, Llobet ha precisat que poden resultar una regressió o pas previ a les cigarretes convencionals.

E. Saltó/ G. Llobet

Una part important del màrketing d'aquestes cigarretes pot captar els joves. / Les persones amb poca força de voluntat poden tornar a fumar.


Una consumidora Amaia Suárez ha subratllat que des que consumeix les cigarretes electròniques ha rebaixat el grau de consum i que és tres vegades més barat.

Amaya Suárez

Ara mateix és la forma més semblant a fumar però sense fer-ho.


Puff, una de les quatre botigues de la ciutat, rep una mitjana de 30 clients al dia preguntant pel producte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.