El Banc de Sang obté 2.250 donacions des que va començar l'any


  • Comparteix:

Les reserves de sang estan cobertes / Font: ACN

Les reserves de sang estan cobertes / Font: ACN

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya celebra les 2.250 donacions fetes a la ciutat des que va començar l'any, tot i ser un centenar menys que en el mateix període de l'any anterior. Un descens que obeeix al menor nombre de convocatòries d'extraccions, per la qual cosa l'entitat agraeix la fidelitat a les crides i assegura que les reserves es troben en un estat òptim.

El descens de donacions es deu; segons ha explicat la promotora del banc al Vallès Occidental, Carme Díaz; a campanyes de donacions que, per diversos motius, no s'han pogut efectuar. Per això, destaca que els nivells d'aportacions continuen en xifres similars a l'any anterior i s'ha mostrat confiada d'acabar l'any amb resultats equiparables al 2012.

Díaz s'ha referit a una de les particularitats de la ciutat i és que, a Sant Cugat, el Banc de Sang i Teixits compta amb la col·laboració estable d'empreses, facultats i de l'Hospital General de Catalunya (HGC) que organitzen jornades de donacions periòdiques, a més de la resposta ciutadana. En paral·lel, el nombre de donants santcugatencs s'ha mantingut estable.

Carme Díaz

És dels pocs municipis on tenim un hospital, universitats i moltes empreses. Són els grans grups on ens adrecem per a les campanyes.


Díaz també ha comentat que la crisi econòmica els ha afectat, ja que algunes de les empreses que participaven en les seves campanyes han tancat i això ha repercutit en el nombre de donacions. Això, però, no ha posat en perill les reserves ja que, com ha explicat, actualment es troben en nivells que permeten cobrir un espai d'entre una setmana i 10 dies, ventall que es considera adequat.

El 2 de novembre la unitat mòbil del Banc s'instal·larà a la plaça d'Augusta per recollir noves donacions dels veïns de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.