Prendre referències geogràfiques, bàsic per no perdre's buscant bolets


  • Comparteix:

Comença la temporada de bolets

Comença la temporada de bolets

Estar atents a la meteorologia, dur l'equipament adequat i tenir cura de l'orientació són els principals consells que els Bombers de la Generalitat donen per a la temporada de bolets. El cos ha fet públiques aquestes recomanacions davant un cap de setmana en què es preveu la sortida de molts boletaires cap als boscos catalans.

La previsió assenyala aquesta temporada com una de les més bones dels darrers anys. Per aquest motiu els Bombers han fet públic, en roda de premsa, un seguit de consells per evitar ensurts i minimitzar les actuacions de rescat. Precisament, durant la temporada que tot just ha començat, els Bombers ja han efectuat 12 serveis relacionats amb boletaires extraviats.

Abans de sortir de casa cal informar-se del temps que farà i sempre anar preparat per si es fa tard i baixen les temperatures o comença a ploure. El responsable dels Grups Especials dels Bombers de la Generalitat, Sebastià Massagué, ha explicat que el principal punt a tenir en compte és la orientació per evitar perdre's pels boscos. Massagué recomana agafar punts de referència geogràfics abans de començar el recorregut que serveixin durant la ruta i facilitin la tornada al punt d'origen.

Sebastià Massagué

Al baixar del vehicle és recomanable prender alguna referència, com pot ser un turó. Cal estar alerta a la tarda quan la visibiltiat es redueix.


El Ripollès, el Berguedà, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà són les comarques que reben més afluència de boletaires.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.