L'AFA demana compromís als governs amb la investigació


  • Comparteix:

La tómbola solidària ha comptat amb el suport de nombrosos santcugatencs

La tómbola solidària ha comptat amb el suport de nombrosos santcugatencs

La secció del Vallès Occidental de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (AFA) ha sortit aquest dissabte al carrer per conscienciar la població i reclamar als governs més implicació amb la investigació d'aquesta malaltia. Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer, la tradicional tómbola benèfica ha recaptat fons per mantenir les activitats de l'associació, especialment les destinades a la formació dels cuidadors i familiars.

Un any més, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer ha estat present durant el Dia Mundial d'aquesta malaltia. Enguany, però, el principal missatge de l'entitat ha estat per als governs, als quals reclama més implicació amb la investigació d'aquesta malaltia, sobretot en moments de retallades, tal com ha explicat la presidenta de l'associació al Vallès Occidental, Isabel Martínez.

Isabel Martínez

Els estats han d'assumir la seva responsabilitat davant la malaltia. Han de donar suport a la investigació


Martínez també ha advertit que sense aquest compromís, la malaltia podria guanyar la batalla a les generacions del futur. És per això que ha fet una crida per conscienciar la joventut sobre aquesta implicació. De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reiterat el suport local a l'entitat, tot i la limitació competencial de l'administració municipal.

Mercè Conesa

Aquestes persones allò que volen es sentir-se escoltades. L'administració local pot fer poc, però por cedir espais.


Els diners recaptats amb la tómbola benèfica es destinaran a la formació dels familiar i cuidadors de malalts. Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer, l'entitat també ha programat una xerrada a càrrec del doctor i director de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, sota el títol 'La lluita contra l'Alzheimer, un repte per a la ciència'. L'acte tindrà lloc aquest dimecres a dos quarts de set de la tarda a la Casa de Cultura.

El programa d'activitats el completa la presentació del llibre de poemes 'Un espejo vacío' de Maria José Aldunate. Aquesta xerrada tindrà lloc dijous 10 d'octubre a les sis de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.