La Generalitat reclama modernitzar el sistema de seguretat de Renfe


  • Comparteix:

L'estació de Renfe a Sant Cugat no s'ha vist afectada per l'accident

L'estació de Renfe a Sant Cugat no s'ha vist afectada per l'accident

La Generalitat demana més inversió per millorar el sistema de seguretat de Rodalies, amb parada a Sant Cugat, després de l'accident d'aquest divendres a l'estació de Sants. El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, reclama modernitzar el sistema, tot i que des de Renfe neguen que l'accident s'hagi produït per una manca d'inversions en les infraestructures.

Padrosa ha posat èmfasi en la inversió necessària per modernitzar 'un sistema de seguretat antic', una responsabilitat que pertany a ADIF, que depèn del ministeri de Foment. Tot i això, el director general de Transports i Mobilitat ha assegurat que aquest estat 'millorable' no implica que cap viatger 'hagi de patir per la seva seguretat'.

Renfe ha desvinculat el xoc d'una manca d'inversions en infraestructures de seguretat. El director de Rodalies Catalunya, Miquel Pérez, ha assegurat que la xarxa catalana de trens de Renfe és la que té un índex d'accidents més baix. El xoc d'aquest divendres s'ha produït quan un tren provinent de Calella ha frenat massa tard i ha topat contra un altre tren, amb destinació a l'Hospitalet, que esperava sortir a la mateixa via. Pérez ha explicat que l'accident ha passat durant una maniobra anomenada 'marxa amb vista' que es realitza de forma habitual.

La línia R8 de Rodalies, amb una parada a Sant Cugat, no s'ha vist afectada per l'accident.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.